Aasta suurpereks pürgib rekordhulk peresid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu pälvis aasta suurpere tiitli perekond Muru.
Mullu pälvis aasta suurpere tiitli perekond Muru. Foto: Eesti Lasterikaste Perede Liit

Aasta suurpere konkursile oli täna hommikuks esitatud juba 41 perekonda, mis on rekordiline osalemistulemus. Senine rekord pärineb 2012. aastast, mil tiitlile kandideeris 37 peret.

«Tänase seisuga on esitatud aasta suurpere aunimetusele üks Võrumaa pere ning kaks Põlvamaa ja kolm Valgamaa peret,» täpsustas MTÜ Eesti Lasterikaste Perede Liit juhiabi Auli Õnne-Vainaru esmaspäeva hommikul.

«Konkursi vastu on sel aastal olnud erakordselt suur huvi,» lisas liidu president Aage Õunap.

Konkursi eesmärk on väärtustada Eestimaa terveid ja tugevaid suurperesid ühtsuse ning lasterikkuse au sees hoidmise eest. Aunimetusega tunnustatakse perekonda, kus kasvab vähemalt neli last.

Õunapi hinnangul on suur huvi konkursi vastu märk ühiskonna küpsusest. «Kui veel mõne aasta eest valitsesid meedias valdavalt negatiivse alatooniga uudised, siis nüüd on pilt mõnevõrra muutunud. Peaaegu iga päev saame lugeda mõnest heateost või heategevuslikust algatusest, mis Eesti inimesed on ühisel jõul suutnud ära teha, ja see on rõõmustav. Lisaks on kajastamist leidnud lood toimekatest ning pereväärtusi hindavatest suurperedest.»

Ka aasta suurpere tiitli väljaandmine on üks neist algatustest. «Sealjuures tahaksin märkida, et rahalise preemia eesmärk ei ole abi andmine, vaid soov innustada kandideerima. Loodame, et selle summaga saavad võitjad nii mõnegi oma unistuse täide viia,» lisas Õunap.

Kandidaate aasta suurpere tiitlile võivad esitada kõik Eesti asutused, ettevõtted, pereliikmed ja tuttavad Eesti Lasterikaste Perede Liidu veebilehel.

Aasta suupere kuulutatakse välja 12. mail Eesti Rahva Muuseumis suurperepäeval. 14. korda toimuva traditsioonilise päeva patroon on Urmas Vaino ning toetajad Bigbank AS, Eesti Rahva Muuseum ja paljud teised ettevõtted. Tiitliga kaasneb 7000eurone preemia, mille on välja pannud Bigbank.

Eesti Lasterikaste Perede Liitu kuulub 19 ühendust, kes koondavad enda alla pered, kus kasvamas neli ja enam last.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles