Kaitsevägi teavitab valjuhäälditega suurõppuse algusest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuperjanovi pataljoni ajateenija õppusel Raba 2017.
Kuperjanovi pataljoni ajateenija õppusel Raba 2017. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kaitsevägi teavitab neljapäeval 21 linnas sõidukitele paigaldatud valjuhääldite kaudu inimesi järgmisel nädalal algavast suurõppusest Siil, kirjutab Postimehe võrguväljaanne.

Valjuhääldioperatsioon toimub Tallinnas, Tapal, Rakveres, Kundas, Jõhvis, Sillamäel, Narvas, Paides, Türil, Tartus, Võrus, Valgas, Tõrvas, Viljandis, Sauel, Pärnus, Kuressaares, Haapsalus, Kärdlas, Paldiskis ja Keilas.

Kuigi sõnumi lõplik tekst on veel koostamisel, võite kuulda järgnevat teadaannet: „Tähelepanu, tähelepanu, tähelepanu! Kaitseväe ametlik teadaanne. Nädala aja pärast algab suurõppus Siil. Kaitsevägi palub olla õppuse ajal liikluses eriti tähelepanelik. Kordan…“. Sõnumit edastatakse pidevate kordustega.

Kaitsevägi põhjendab aktsiooni sellega, et 2. mail algava suurõppuse Siil ajal on Eesti teedel ja asulates tavapärasest rohkem kaitseväe tehnikat, mis võib tähelepanematuse korral suurendada liiklejate sattumist ohtlikesse olukordadesse.

Et tagada õppuse aegne elanike tähelepanelikkus ja turvalisus ning samas harjutada läbi alternatiivkanalitega info levitamist plaanib kaitsevägi neljapäeval edastada valitud asulates valjuhääldimasinate abil õppusega Siil seotud teadet.

Infot on kavas edastada vahemikus kell 9-19. Haiglate, koolide ja lastaedade läheduses valjuhääldid vaikivad. Ka lapsevankrite lähedal keeratakse heli minimaalseks. Heli edastamist alustatakse asulasse sisenemisel, asulat läbitakse kahel korral ja heli edastamine lõpetatakse asulast väljumisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles