Piirilinna tiim sai napi kaotuse

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga-Valka ja Pärnu Sadam on Pärnus taas vastamisi neljapäeval.
Valga-Valka ja Pärnu Sadam on Pärnus taas vastamisi neljapäeval. Foto: Rein Säinas

Alexela korvpalli meistriliigas jätkuvad haaravad veerandfinaalseeriad. Pärnu Sadam alistas Valgas peetud võitluslikus mängus BC Valga-Valka / Maks&Mooritsa 64 : 60 ning jõudis poolfinaalist ühe võidu kaugusele, kirjutab basket.ee.

Pärnu on näidanud seerias Valga-Valka vastu üsna stabiilset minekut. Mitte just parima mänguga rünnakul, kuid küllalt hea mänguga kaitses pigistati kodumeeskond tühjaks.

Kuigi meeskonnad ei näidanud ilmtingimata kõige ilusamat korvpalli, oli matš play-off`i vääriline: köitev, võitluslik ja pingeline lõpuni. Veel tosin sekundit enne lõppu oli mängu saatus lahtine.

Mängu märksõna oli kaitse. Kui eelmises kahes mängus oli kaotaja visanud 85 silma, siis sedapuhku ei visanud kumbki meeskond ühelgi veerandil 20 punkti täis. Mõelma meeskonna visketabavus oli 38%.

34. minutil viis Edgars Lasenbergs Valga-Valka meeskonna kiirrünnakust ette 55 : 50, kuid kohe sööstis Rannar Raap kiirega vastu – 55 : 53. Mängu üks kangelasi Karl-Johan Lips tegi vaheltlõike, söötis Saimon Sutile ning seis oli  55 : 55. Mängida jäi siis veel 6.15.

Elvijs Miculis viis küll veel korra Valga-Valka juhtima 57 : 55, ent seejärel haaras initsiatiivi Pärnu. Nad rabasid kaitses rohkem ja leidsid rünnakul loogilisi viskekohti. Piirilinna esinduse poolel polnud paraku Lasenbergsi päev, Egert Haller pidi mängu vigastuse tõttu vahele jätma ning Toms Leimanis oskas miskipärast valulikel minutitel ära kaduda.

3.30 enne lõppu pani Siim-Markus Post kolmese ja viis Pärnu ette 61 : 57. Järgnes vastastikku rida praaki, Rain Raadiku 2/0 vabavisked ning lõpuks Leimanise kahene – 59 : 61. Taas rida ebaõnnestumisi, misjärel Raadik tabas joonelt 2/1. Pärnu edu oli vaid ühepunktiline – 61 : 60.

Skoor ei muutunud, Valga-Valka timeout`i enam võtta ei saanud ning lõpuks oli Pärnul rünnak umbes, Lips võttis ja kangutas viske üle Valga kaitse käte sisse. Lauapõrkest 64 : 60 Pärnule. Võõrustajad suutsid veel palli kätte saada, selle tagasi võita, aga normaalset viset teha enam mitte.

Võit Pärnule ja seis seerias 2 : 1. Selles paaris pole kodumeeskond veel võita suutnud. Kas nejapäeval jätkub Pärnu spordihallis sama muinasjutt? Valga-Valka poolehoidjad kahtlemata seda loodavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles