Malevakratid: peremees, anna tööd!

Sten Sang
, sten.sang@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sander Verte (vasakult), Angeelika Lõiv, Maritta Pillaroo ja Marek Mekk plaanivad hoogsat malevasuve.
Sander Verte (vasakult), Angeelika Lõiv, Maritta Pillaroo ja Marek Mekk plaanivad hoogsat malevasuve. Foto: Sten Sang / Lõuna-Eesti Postimees

Valga Tankla õpilasmalev alustab juuni lõpus 110 noorega pool kuud kestvat töösuve. Eestvedaja Marek Mekk otsib tublisid tööandjaid ka eraisikute seast.

Malev tundub mõnelegi noorele mõjuvat lausa sõltuvust tekitavalt. Näiteks Angeelika Lõiv osaleb õpilasmalevas kolmandat korda. «Esimesel suvel vedasime puid ja ladusime neid riita. Koristasime Valga noortekeskust ja koos linnahooldusega puhastasime tänavaid. Tööd jagus üheks nädalaks ning enim jäi meelde puude riita ladumine.»

Möödunud aastal sai malevasuvi suurema hoo sisse ning paisus juba kahenädalaseks. «Sangaste lossi ümbruses rohisin peenraid ja lihvisin toole. Tõmbasime vanadelt pinkidelt naelu välja. Kahe nädala vältel ööbisime kohapeal Sangaste lossis,» kirjeldas Lõiv. Veel mainis ta, et kolme ja poole kilomeetri kaugusele külapoodi jalutati kambakesi krabipulki ja jäätist ostma. Algava töösuve soovib Lõiv veeta Kaagjärve mõisas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles