Eesti päästjad said hädakutse Venemaale (2)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjus, miks Venemaalt võetud hädaabikõne Eesti häirekeskusse tuli, on ilmselt asjaolu, et helistaja kasutab Eesti mobiilsidevõrku, mis on piiritagustel aladel levinud odav viis Eesti sugulaste või tuttavatega ühenduse pidamiseks.
Põhjus, miks Venemaalt võetud hädaabikõne Eesti häirekeskusse tuli, on ilmselt asjaolu, et helistaja kasutab Eesti mobiilsidevõrku, mis on piiritagustel aladel levinud odav viis Eesti sugulaste või tuttavatega ühenduse pidamiseks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Venemaalt Eesti mobiilsidevõrku eksinud hädaabikõne peale käivitus pühapäeva hilisõhtul Võrumaal päästeoperatsioon. Peagi selgus, et abi vajavad inimesed hoopis piiri taga, kuhu Eesti päästjad appi minna ei saa.

22. aprilli õhtul kell 22.43 sai häirekeskus teate õnnetusest piiriveekogul – Pihkva järvel. Kuna kõne tulekut piiri tagant peeti esialgu ebatõenäoliseks, arvati, et õnnetus on juhtunud Setomaa vallas Podmotsa külas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles