Lapsed valmistasid lindudele sada uut elupaika

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priimetsa kooli õpilased valmistasid tööõpetuse tundides õpetaja Kalle Korneli juhendamisel 100 pesakasti lindudele.
Priimetsa kooli õpilased valmistasid tööõpetuse tundides õpetaja Kalle Korneli juhendamisel 100 pesakasti lindudele. Foto: Valga Priimetsa kool

Valgamaa metsaühistu ja Valga Priimetsa kool ühendasid Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul jõud. Osana EV100 ürituste sarjast viidi ellu projekt «100 pesakasti».

Kooli õpetaja Pilvi Pindma sõnul oli ettevõtmine kasulik mitmel moel: tähistati Eesti Vabariigi 100. aastapäeva, anti lastele ja noortele võimalus puidust midagi meisterdada ning lõpuks minna metsa ja anda oma panus Eesti looduse heaks.

Sada kindude pesakasti valmissid tööõpetuse tundides õpetaja Kalle Korneli juhendamisel. Meisterdamisest võtsid osa nii poisid kui tüdrukud. Pesakaste valmistati Erametsaliidu täpse juhendi alusel. Puidumaterjal saadi FIE Taavi Martinsonilt.

Pesakastid paigaldati Valga linna metsa ja ülespanekul olid abiks Atso Adson Valgamaa Metsaühistust ja Valga linna metsnik Ainar Pikk. Kogu ettevõtmist juhtisid Helju Leosk Valgamaa metsaühistust ja Pilvi Pindma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles