Korterite ostusurve kasvab kõikjal peale Põlvamaa

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kortermaja.
Kortermaja. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Korterite turul kasvab ostusurve, sest müügipakkumiste arv suurimas kinnisvaraportaalis KV.ee on aastaga langenud ja hinnad kerkinud, näitab portaali statistika.

Tänavu märtsis pakuti kinnisvaraportaalis KV.ee müügiks keskmiselt 9150 korterit hinnaga 1596 €/m2. Müüki pandud korterite arv langes mulluse märtsiga võrreldes 7 protsenti, kuid hinnad kerkisid 6 protsenti.

Müügipakkumistes tõusis korterite keskmine ruutmeetrihind aastaga kõigis maakondades peale Põlvamaa, kus tänavu märtsis jäi keskmine küsimishind 461 eurole ruutmeetri eest, teatas portaal.

Ligi kaks kolmandikku KV.ee portaalis müüdavatest korteritest asuvad Harju maakonnas. Müüki lisanduvad uued korterid pealinnas ja teistes suuremates tõmbekeskustes kasvatavad müügipakkumiste hindu. See omakorda tõmbab vedurina tõususuunda teistegi maakondade hinnatasemed.

Kuigi kinnisvara hinnatõus jätkub, on see aeglustunud enamvähem palgatõusu temponi. Elamispindade hinnad kasvavad praegu 4-6 protsenti aastas, keskmine palk 5-7 protsenti.

„Elamispindade hinnad ei jookse ostjatel eest ära ja ostujõud püsib tugev, see hoiab kinnisvaraturu aktiivsena,“ selgitas kinnisvaraekspert Tõnu Toompark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles