Räpina sadamat külastas 700 kalasõpra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räpina võõrustas avatud kalasadamate päeva.
Räpina võõrustas avatud kalasadamate päeva. Foto: Sirli Homuha

Laupäeval toimunud teisel üle-eestilisel avatud kalasadamate päeval tehti esialgsetel andmetel kokku ligi 25 000 külastust, neist 700 Räpina sadamasse.

„Esialgsetel andmetel tehti 23 sadamasse kokku ligi 25 000 külastust,“ ütles kalasadamate päeva üks eestvedajatest Toomas Armulik. Rekordiline arv külastajaid oli Pärnus Japsi kail, kuhu tehti umbes 5000 külastust ja Harjumaal asuvas Leppneeme sadamas käis üle 1800 kalahuvilise.

Peipsi piirkonnas oli Räpinas ja Kolkjas mõlemas 700 ning Varnjas 4000 külastajat.

„Avatud kalasadamate päeval saame näidata Eesti inimestele kalasadamate igapäevaelu ja seda, kuidas kala meie toidulauale jõuab,” lausus maaeluminister Tarmo Tamm.

Avatud kalasadamate päeval sai külastada 23 kalasadamat üle Eesti. Sadamates olid kohal kalateadlased, kalakokad; kohapeal sai osaleda käsitöö- ja õpitubades ja käia kalakohvikutes. Külastajate meelt lahutasid paadisõidud ja muusikalised kollektiivid ning lastele toimusid kalaõpitoad, teadusteater ja õngekoolitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles