Taimemürgid peletavad mesinikke põldudest kaugemale

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taevaskoja mesinik Alar Suits hindab kodu juures oleva mesilastaru seisu ja tõdeb, et kui ilmad niipea soojemaks ei lähe, tuleb hakata mesilastele lisatoitu andma.
Taevaskoja mesinik Alar Suits hindab kodu juures oleva mesilastaru seisu ja tõdeb, et kui ilmad niipea soojemaks ei lähe, tuleb hakata mesilastele lisatoitu andma. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kui paar kümnendit tagasi pidas mesinik talvel pöialt, et mesilas­pered kevadeni vastu peaks, siis nüüd on mesilastele kõige ohtlikum aeg suvi. Taimemürgid tapavad mesilinde rohkem kui toidunappus või haigused.

Põlvamaal Taevaskojas tegutsev Alar Suits on poolesaja mesipuu omanik. Ta avab oma kodu kõrval asuva mesitaru ja tõdeb, et sealne pere on talve kenasti üle elanud. Meelinnud askeldavad kärgede ümber nii rahulikult, et kõrval võib ka kaitsemaskita seista.

«Mõne sutsaka ikka panevad, aga see on vitamiin,» ütleb Suits kärgi välja tõstes. «Keskel on selle aasta nektar. Pajust,» kommenteerib ta. «Siin on eelmise aasta sööt. Taru on mesilasi täis, hästi talvitunud ja tulevik soodne. All on haue ja emaga ka kõik korras.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles