Lõõtsamehed võtavad mõõtu

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõõtsakuningas Juhan Uppin
Lõõtsakuningas Juhan Uppin Foto: Tairo Lutter / Postimees

Võrumaa lõõtsameistri August Teppo mälestuseks 30. korda toimuval üleriigilisel võistumängimisel saavad parimad lõõtsamehed ja -naised kogu Eestist taas mõõtu võtta.

1971. aastal ellu kutsutud võistlust peetakse traditsiooniliselt Võru pärimustantsufestivali ajal, mis leiab aset 5.–8. juulini. Festivali peateema on tänavu «Teppo timm ja polkasamm», lisaks lõõtsade võistumängimisele on kavas kontserdid ja konverents.

Arutletakse, mis on Teppo-tüüpi lõõtspillis nii erilist, kuidas käis lõõtspillide tegemine kuulsa meistri eluajal ning millisel moel tänapäeval pille valmistatakse. Samuti püütakse selgust saada, miks see pill ja lõõtsamäng on muutunud nii populaarseks. Ettekannetega aitavad neid teemasid avada lõõtsaõpetaja Juhan Uppin, Eesti pärimusmuusika keskuse juhataja Tarmo Noormaa ning lõõtsameistrid Heino Tartes ja Leho Laaser.

Samal õhtul Lõõtsatalus annavad kontserdi kolm lõõtsakuningat: Juhan Uppin, Toomas Ojasaar ning Ott Richard Leitham.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles