Kinni peeti nii väikelaev kui ka paat

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehikoorma vaatlustorn
Mehikoorma vaatlustorn Foto: Arvo Meeks / LEPM

Laupäeva ennelõunal märkas Mehikoorma radarivaatleja Peipsil piirirežiimi alas ajutise kontrolljoone suunas liikumas väikelaeva.

Et piirivalvuritel oli olemas vajalik info väikelaevast ja selle juhist, õnnestus ametnikel aluse juhiga kiirelt telefonitsi kontakti saada ning talle teada anda, et liigub piirirežiimi alas ajutise kontrolljoone poole.

Piirivalvuritelt telefonikõne saanud 33aastane väikelaeva tüürinud mees keeras oma aluse seepeale kiiresti ümber, suundus tagasi kaldale ja suundus piirivalvurite korraldusel menetlustoiminguteks ning selgituste jagamiseks piirivalvekordonisse. Piirivalvurite kinnitusel sattus mees teadmatusest oma väikelaevaga küll piirirežiimi alasse, ent ajutise kontrolljoone ülestust õnneks ei toimunud.

Sama päeva pärastlõunal avastas Mehikoorma mootorpaadipatrull Lämmijärvel Jõepera traaversil liikumas paadi, mille kapten ei olnud järvele väljumist nõuetekohaselt registreerinud. Riigipiiriseaduse vastu eksinud ning end järvele registreerida unustanud mees kutsuti menetlustoiminguteks Mehikoorma teenistusse, kus talle määrati rikkumise eest 40eurone rahatrahv.

Piiriametnikud toonitavad, et järvel liikudes tuleb olla väga valvas, teha eelnevalt endale selgeks kontrolljoone kulgemine järvel ning jälgida alati navigatsioonivahendi abil oma veel paiknemist. Lisaks soovitavad nad kaluritel ja lõbusõitjatel end enne järvele minekut kurssi viia piiriveekogul kehtestatud nõuetega seal liikumise ja käitumise kohta.

Laupäeval avastasid piirivalvurid Peipsi järve piirirežiimi alas ka ebaseadusliku nakkevõrgujada, mis Venemaa Föderatsioonist pikki režiimi ala 10 meetri jagu Eesti vetes oli. Info nakkevõrgust edastati naaberriigi kolleegidele, kes teate rikkumisest kohalikule kalakaitseinspektsioonile edastab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles