Esimene jalaväebrigaad harjutas Lätis liitlastega koostööd

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Scoutspataljon
Scoutspataljon Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval lõppes Lätis Adaži polügoonil Scoutspataljoni ja Eestis paikneva liitlaste lahingugrupi koostööõppus Furious Hammer, mis kulmineerus pühapäeval pataljonitaseme lahinglaskmistega.

Õppuse algfaasis harjutasid Scoutspataljon ja liitlaste lahingugrupp lahingoskusi rühma ja kompanii tasemel. Lahinglaskmiste kulminatsiooniks olid õppuse kaks viimast päeva, kus käisid lahingud pataljoni tasemel nii pimedal kui valgel ajal ning sellel osalesid ka suurtükiväepataljon, õhutõrjepataljon ja Viru jalaväepataljon.

Lisaks Scoutspataljonis kasutusel olevatele jalaväe lahingumasinatele CV9035 tagasid üksustele tuletoetuse Suurbritannia tankid Challenger 2 ning lahingumasinad Warrior. Õhust toetasid õppust USA helikopterid UH-64 Black Hawk ja Itaalia hävitajad Eurofighter Typhoon. Kokku osales õppusel Furious Hammer üle 1300 Eesti kaitseväelase ja liitlassõduri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles