Lapsed mängivad uutel pillidel

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgamaal sai projektikonkursi käigus toetust Valga muusikakool, millele eraldati muusikatehnoloogia õppe toetamiseks 8000 eurot.
Valgamaal sai projektikonkursi käigus toetust Valga muusikakool, millele eraldati muusikatehnoloogia õppe toetamiseks 8000 eurot. Foto: Arvo Meeks

Muusikahariduse pakkujad saavad üle-eestilise algatuse toel tänavu rikkamaks enam kui tuhande pilli võrra. Kui Valgamaale lisandub sel moel 74 uut pilli, siis Võrumaa paistab silma toetusesaajate rohkusega.

Võrumaal eraldati toetust 15 asutusele kokku 53 pilli soetamiseks. Tundub, et maakonnas algab muusikahariduse omandamine eriti varakult: toetusesaajate seas on kuus lasteaeda.

Lasva lasteaed Pargihaldjas võib toetuse abil muretseda löökpilli cajon ja hulga trummipulki, Sõmerpalu lasteaed Lepatriinu neli altkellamängu, basskõlaplaatide komplekti ja altmetallofoni ning Väimela lasteaed Rukkilill sopran­ksülofoni ja -metallofoni. Võru lasteaedadest saab Okasroosike kaheksa ukulelet, Päkapikk basskõlaplaatide komplekti, viis cajon’i ja bassmetallofoni, Sõleke aga bassksülofoni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles