Politseinikud ja kaitseliitlased kontrollivad liiklejaid

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muu hulgas ootab sõidukijuhte nii inimeste kui dokumentide kontroll.
Muu hulgas ootab sõidukijuhte nii inimeste kui dokumentide kontroll. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Õppus Siil toob nädalavahetuseks Lõuna-Eestis ja Keilas kaasa tõhustatud kontrolli teedel liikuvate autojuhtide, kaasreisijate ja sõidukite üle, andis politsei teada.

Nii seatakse nädalavahetuseks üles ligi poolsada kontrollpunkti, kuhu koondub kokku üle 200 politseiniku ja kaitseliitlase.

«Meie sihiks on põhjalikult kontrollida nii inimeste kui ka sõidukite dokumente ning veenduda, et kellelgi pole kaasas keelatud või ohtlikke esemeid,» selgitas politsei- ja piirivalveameti politseikapten Ottomar Virk.

Ta märkis, et liiklejatele kulgeb kontroll ladusamalt, kui neil on ette näidata nii enda, kaasreisijate kui ka sõiduki dokumendid. Vajamineva dokumendi puudumisel tuleb arvestada mõnevõrra pikeneva reisiajaga, kuni politsei isiku tuvastab.

Õppuse stsenaariumi järgi saadetakse kontrollpunktidesse ka vastumängijaid, kes politseinike ja kaitseliitlaste oskused ja tähelepanuvõime proovile panevad.

"Õppuseks lavastatud sündmuste lahendamise kõrval on meie töö fookus ennekõike siiski päriselulistel vahejuhtumitel. Näiteks kui kontrollpostil avastatakse rikkumine või muu politsei sekkumist vajav päriseluline olukord, katkestatakse või lükatakse õppuseks planeeritud mängulised vahejuhtumid edasi. Et kontrollpostidel töötavad ametnikud oskaks kiirelt hinnata, kuhu töö põhirõhk suunata, on õppuse mängijad tähistatud.

Lõuna-Eesti teedel käivad kontrolltegevused reede õhtust pühapäeva lõunani.

Kontrollaktsioon on üks osa suurõppusest Siil, mille eesmärk on harjutada politsei ja Kaitseliidu koostööd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles