Saapad võisid kalurile saatuslikuks saada

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud mehe leidsid Varnja piirivalvurid. Foto on illustratiivne.
Kadunud mehe leidsid Varnja piirivalvurid. Foto on illustratiivne. Foto: MARINA PUSHKAR / PM/EMF

Teisipäeva hilisõhtul teatas murelik naaber piirivalvuritele, et eakas naabrimees läks õhtupoolikul Tartumaal Peipsiääre vallas Kolkja külas kaldaäärsele alale kalavõrke sisse laskma ega ole seninin naasnud. Aiakäru, millega mees võrke vedas, seisis teataja sõnul tühjalt kaldal ning selle läheduses kedagi ei paistnud.

Teatele reageerinud Varnja piirivalvurid ühes mehe lähedastega kontrollisid kaldaäärseid alasid ja roostikku ning leidsid kaldast umbes 150 meetri kauguselt 69aastase mehe uppununa. Eaka mehe surnukeha saadeti täpse surma põhjuse selgitamiseks lahangule.

Kogenud kordonijuhi Jalmar Ernitsa sõnul võis esialgsetel andmetel õnnetuse juhtumisele mõju avaldada ka mehe jalas olnud suured kalamehesaapad, mis on küll roostikus ja madalas vees liikumiseks ideaalsed, ent nõuavad seejuures nende kandjatelt end nendesse riietamisel teadlikkust ja puusani ulatuvas vees liikudes tähelepanelikkust.

«Paraku ei ole harvad juhtumid, kus kalurid kahlajasaabastega liialt sügavasse vette satuvad, vesi üle saapaääre sisse tuleb ning nende sees olnud kaluri ujukina ümber keerab nii, et saapad korgina vee peale ja inimene vee alla lõksu jääb,» kirjeldas kalamehesaabastega kaasneda võivat ohtu Ernits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles