Kohalikud paigaldasid Mustja külla erilise grupipostkasti

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahulolevad Mustja küla talgulised
Rahulolevad Mustja küla talgulised Foto: Kaija Pook

Kuigi ametlik talgupäev leiab aset eesoleval laupäeval, siis Mustja küla rahvas Võrumaal otsustas oma kogukonnas talgud läbi viia nädal varem ning paigaldasid külla erilise Urvaste kihelkonna värvides postkastialuse ning uued postkastid, andis teada Omniva.

Kui Mustjast pärit talgujuhid Andrus Pook ja Toomas Lagovitš postkastitalgute üleskutset nägid, ei kõhelnud nad kuigi pikalt ka oma külas talgud korraldada. «Meie postkastid Mustja külas olid juba üsnagi päevinäinud ning ka postkastialus peaaegu lagunemas. Omniva pakkumine saada talgute raames tasuta grupipostkast tuli väga õigel ajal,» kirjeldas Pook.

Küla talgupäeval ehk 28. aprillil tuli kohale kaheksa talgulist. Hommikul võeti koos viljakuivati juurest maha senine vana postkastialus ning asendati kena ja modernse alusega. «Uue postkastialuse paigaldamise ajal astus läbi ka meie kirjakandja Aime, kes mõistis kohe, millega me tegeleme,» ütles Pook.

Et Mustja küla asub Urvaste kihelkonnas, otsustati ka postkastialus vastava kihelkonna värvidesse võõbata. «Võtsime Urvaste kihelkonnavärvidest kasutusele neli – sinine, roheline, kollane ja pruun. Samas leidsime, et veidi punast värvi võiks ka juures olla, mistõttu laenasime punast tooni meie healt naaberkihelkonnalt Kanepilt. Nii saigi valmis üks tore kahe kihelkonna värvidega postkastialus,» kirjeldas Pook.

Eesti kevadele omaselt pidid varajased talgulised ka ilma trotsima – ilus päikesepaisteline hommik vaheldus pärastlõunal tugeva vihmasajuga ning õhtu lõpetati taas päikesepaistega.

«Postkastialuse värvimine aga ei katkenud sellest tingituna kordagi ning tegelikult sai kogu töö valmis umbes 7 tunniga,» lisas Pook. «Lõpptulemus sai igatahes väga kena. Loodan, et nüüd mööda Eestimaad ringi sõites näeb aina enam selliseid kihelkonnavärvides postkastialuseid.»

Võrumaal registreeriti 9 postkastitalgut, mille raames kogukonna postkastid korda tehakse ning kihelkonnavärvidesse võõbatakse. Eestis viiakse läbi koguni 300 postkastitalgut. Kõik talgulised üle Eesti on oodatud saatma fotosid talgute-eelsest ning talgute järgsest postkastist aadressile postitalgud@omniva.ee ning postitama neid ka Omniva Facebooki seinale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles