Ämmaemandate päeva mess jagab rasedatele infot

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmakordselt Eestis toimub rahvusvahelisel ämmaemandate päeval, 5. mail Tallinnas minimess "Jess! Beebi tuleb!", mis mõeldud lapseootel naistele, peredele ning beebidele. Päeva teeb eriliseks asjaolu, et kogu Baltikumis ei ole teist sarnast sündmust, mis võimaldab samaaegselt saada lapseootuse, sünnituse ja beebiteemalist infot paljudelt oma eriala asjatundjatelt ühe päeva jooksul.

Kohal on ämmaemandad, naistearstid, lapseootust ja sünnitust toetavate teenuste ning toodete pakkujad, erinevate sünnitusmajade esindajad.

Päeva avab sotsiaalkaitseminister Kaia Iva: "Eestis sünnib aastas keskmiselt 13 500 last. Riigi ülesanne on anda lastega peredele turvatunne ning vabadus planeerida oma tööd ja pereelu. Mul on hea meel, et sellele kõigile lisaks toetab ka kogukond selliste üritustega perelisa planeerivaid või ootavaid peresid.“

Sündmuskeskuses on nõuandvad vestlusringid, tarvikud rasedatele ja beebidele, riided, moeshow, tugiteenused. Minimessilt saab tuge, enesekindlust ja vastuseid oma küsimustele usaldusväärsetelt professionaalidelt.

Pelgulinna ja Keskhaigla sünnitusmaja viivad läbi põnevaid õpitubasid. Harjutada saab erinevaid sünnitusasendeid, õppida vastsündinuid vannitama, naba eest hoolitsema, mähkima. Räägime keisrilõikest, seksuaalelust ja sünnitusjärgsest taastumisest. Terve päeva vältel on avatud kõhumassaaži töötuba, mis õpetab vanemaid kuidas õigete võtetega ei pea enam sentigi kasutama gaasirohtudele. Tutvustame ka alternatiivset valuvaba hüpnosünnitust, mis maailmas üha enam kasutust leiab.

“Jess! Beebi tuleb!” on sündmus, kus meil on esimest korda võimalus rääkida nii positiivses võtmes emadusest, lapseootusest, pere hoidmisest.

Minimess "Jess! beebi tuleb!" toimub 5. mail kell 10.00--19.00, Space X sündmuskeskuses, Ülemiste Citys.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles