Sünnitusosakondadele koidab lootusekiir

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse rahastusskeemi puhul tegutsevad Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonnad kahjumiga. Arutelud, kas valitsus eraldab reservfondist haiglatele lisaraha, toimuvad lähinädalatel. Siis peaks selguma, kas kohalikud ka edaspidi Põlva haigla sünnitusosakonna perepalati hüvesid saavad nautida.
Praeguse rahastusskeemi puhul tegutsevad Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonnad kahjumiga. Arutelud, kas valitsus eraldab reservfondist haiglatele lisaraha, toimuvad lähinädalatel. Siis peaks selguma, kas kohalikud ka edaspidi Põlva haigla sünnitusosakonna perepalati hüvesid saavad nautida. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Senini tundus, et nii Valga kui Põlva haigla sünnitusosakonna sulgemine on kindel. Nüüd ütlesid nii maaeluminister Tarmo Tamm kui ka mõlema haigla nõukogu esimees Mart Einasto, et osakondadel on võimalik jätkata, kui leitakse lisaraha.

Mõni päev tagasi teatas maaeluminister Põlva sünnitusosakonna kaitsjate Facebooki-grupis, et kohtus Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liikme Mart Einasto ja nõukogu esimehe Urmas Klaasiga. Koos leiti, et võimalus Põlva sünnitusosakonna tööd jätkata on olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles