GALERII: Nõunis paigaldati teadetetahvel ja postkastid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänasel talgupäeval paigaldasid talgulised Otepää vallas Nõuni külas uue puidust teadetetahvli ning uued postkastid. Postkastid värviti Otepää kihelkonnavärvidesse.

Talgulised sõnastasid oma tänase eesmärgi nõndamoodi: „Nagu ikka, kuhu vaja, paneme käed külge, et meil endil oleks meie külas tore olla ja ka läbisõitjatele ja peatujatele jääks see sama tore tunne südamesse!“

Talgupäeva raames riisuti, koristati, värviti, paigaldati ja kopsiti.

„Tore tava koos kevade tulekuga üheskoos küla koristada on meil juba enne „Teeme ära!” talgute tulekut. Aga kui koos, siis üheskoos on veel vahvam,“ ütles talgujuht Marika Viks pärast talgupäeva. „Võtsime meiegi pakkumise Omniva poolt vastu ning tellisime tasuta postkastid. Janek ja Margus meisterdasid meile ning aitasid ka paigaldada uhkelt vahva kuulutusetahvli.“

Kui kõik sai valmis, asusid tööle tublid neiud-pintseldajad ning tahvel sai toreda erksa Otepää kihelkonna triibuseelikumustri. „Jälle läks teatepulk meistrimeestele, paigaldati postkastid. Ja valmis ta saigi, lapsed paitasid oma värvitud triipu, möödasõitjad jäid uudistama, poest läbi astunud jäätiseostja kiitis talgulisi,“ muljetas Viks.

Teinegi üleskutse – istuta oma puu – vajas tegemist. Kuigi ka see traditsioon on Nõunis juba varasematest aastatest. Seekord ootab väikeste istutajate käe all suureks sirgumist Mandžuuria pähklipuu, istik taas pärit hoolsa aedniku vanaema Aili aiast.

„Väike Miia oli natuke kurb, et tema ei saanud ise oma värvitriipu maalida. Aga sellest pole midagi, värvi on järel ja teinegi kuulutusetahvel ootab uut ja rõõmasamat värvikihti,“ ütles Viks.

"Ka kolmas väljakutse – sööme talgutel piirkondlikku toitu – sai vastu võetud, keedetud ja ka söödud. Peale rassimist maitses nii TalguMari supp kui TalguMari ahju-ühepajatoit, rääkimata TalguMari kirsimoosikoogist," kiitis talgujuht.

Kuna päev oli pikk ja väsitav, siis pühapäeval on tublidele talgulistele tänuüritus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles