Võru värvis kingatehase aia Põlva ja Rõuge kihelkonna toonidesse

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võru linna talgulised, majandusspetsialist Egon Taal (vasakul) ja linnapea Anti Allas värskelt värvitud aia ees.
Võru linna talgulised, majandusspetsialist Egon Taal (vasakul) ja linnapea Anti Allas värskelt värvitud aia ees. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Võru talgulised värvisid täna Tallinna maantee ääres asuva kingavabriku aia ajaloolise Põlva ja Rõuge kihelkonna värvidesse. Aed läbis värvitööga uuenduskuuri ja ilmestab edaspidi linna sissesõiduteed.

Üle-eestilisele Teeme Ära talgupäeva üheks eesmärgiks oli tänavu siduda vajalikud talgutööd ja tegemised igaühe kodupaigast tuttavate värvide ning mustritega.

Võru linnas asuva kingavabriku Abris OÜ kinnistut piirav aed värviti talgude käigus vastavalt etteantud värvikoodidele Põlva ja Rõuge kihelkonna mustrisse. Aiale värvitud triibukangas sümboliseerib kahe naaberkihelkonna piiri, mis kulges ajalooliselt mööda tänast Piiri tänavat.

„Eesti kihelkondade värvidest inspireeritud pintslitõmbed võiksid sel kevadel rõõmsamaks muuta kogu meie halli argipäeva ja elukeskkonna nii maal kui ka linnaruumis,“ rääkis Teeme Ära talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüür.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles