Talgupäeval osales vähemalt 51 104 inimest

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: "Teeme ära" talgupäeva meeskond

Täna toimus kõikjal üle Eesti „Teeme ära“ talgupäev, mis tõi kodudest välja kümned tuhanded eestimaalased. Kokku korraldati 2162 talgut, millel osales vähemalt 51 104 inimest ehk 3,9 protsenti eestimaalastest.

„Teeme ära“ talgupäeva meeskond teeb tänukummarduse kõigile neile tuhandetele talgujuhtidele ja talgulistele, kelle kaasabil sai 100. sünnipäeva tähistav Eesti täna tuhandeid kordi paremaks paigaks.

Talgupäeva eestvedaja, Eestimaa Looduse Fondi juhatuse esimehe Tarmo Tüüri sõnul sai teoks juubeliaasta vääriline vägev talgupäev. „Igaüks, kes vähegi soovis, sai koos teiste talgulistega teha oma kingituse Eestile. Inimeste vabatahtlik panustamine kogukonna ja kodukandi hüvanguks on sõnulseletamatult suur asi, mida kõik ei oska ehk väärtustada,“ rääkis Tüür.

Võrumaa 100 talgul oli 2065 talgulist, Valgamaa 84 talgul 1776 talgulist ja Põlvamaa 56 talgul 1256 talgulist.

Tänavusel talgupäeval peeti kõige rohkem heakorra- ja külatalguid, EV100 temaatilisi kihelkonnavärvide talguid, samuti looduskaitse talguid, korteriühistute talguid ja noortega seotud talguid. Mitmel pool koristati ka prügi. Mõned talgud on „Teeme ära“ talgupäeva raames plaanis veel ka lähipäevil. Ligi pooltes talgupaikades pakuti Euroopa kultuuripärandi aasta egiidi all piirkondlikke roogi, hõimu- ja rahvustoite.

Talgupäeval lõid kaasa ka president Kersti Kaljulaid ja peaminister Jüri Ratas. President osales Põlvamaal Maarja Külas korraldatud talgutel „Ratastoolitee Võnnu kihelkonna värvidesse“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles