Ohu tõttu kõrvaldati müügilt mängulennuk, ujumiskomplekt ja lauaküünal

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Müügilt kõrvaldatud ohtlik mängulennuk.
Müügilt kõrvaldatud ohtlik mängulennuk. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet on viimaste kuude jooksul Eesti kauplustest leidnud ohtlikke tooteid. Nende seas on lastele mõeldud mängulennuk, merineitsi ujumiskomplekt ning lauaküünal Patina. Kuivõrd sama mängulennuk on juba varem müügilt kõrvaldatud, aga jõudnud uuesti müüki, tuleb toode saata hävitamisele.

Pärnus asuva KoduTop OÜ kauplusest leidis tarbijakaitseamet müügilt mängulennuki «Cartoon Sharpen the Wits Plane», mis on juba 2015. aastal testitud ja osutunud ohtlikuks. Toote oht seisneb eralduvates väikestes osakestes, mis võivad põhjustada väikelapsel lämbumisohu. Toona oli selle mänguasja levitaja Oldtrees OÜ, kel oli kohustus tooted kõrvaldada.

Kuivõrd need samad ohtlikud tooted on taas müügilettidele jõudnud, tuleb selliste olukordade vältimiseks tooted tagasi kutsuda ja hävitada. Juhul, kui tarbija on ostnud sellise lennuki KoduTop OÜ kauplusest, võib ta selle tagastada ja talle hüvitatakse ostusumma. Ostutšekki ohtliku toote tagastamise puhul ei ole vaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles