Maakler näitab muuseumis oma varandust

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Valga muuseumis avati teisipäeval kaks näitust. Kui Valka kunstikooli õpilaste tööd on väljas juba 6. kevadet järjest, siis Hans Heinjärve märginäitus on loodetavasti uue tava algus.

Ühest küljest täiendavad näitused toredasti teineteist. Teisalt on Valga maakleri ja äriklubi eestvedaja Hans Heinjärve märginäitus nii eriline, et laste tööd teenimatult märkide varju kipuvad jääma. Küll võib kunstikooli õpilaste töid vaadates tõdeda, et Valgas-Valkas on sirgumas hulk andekaid noori kunstnikke. Kooli direktori Maruta Stabulniece sõnul innustab neid kindlasti ka võimalus näidata oma töid Valga muuseumis. Sedapuhku on väljas 25 õpilase tööd.

Tuleb tunnistada, et veidi rohkem kui laste joonistused püüdsid näituse avamisele kogunenute pilke siiski märgid. Kui üldse on Hans Heinjärve kogus neid 6000 ringis, siis näitusel näeb neist umbes 2500. "Siin on vaid Eesti-teemalised märgid," selgitas Heinjärv. "Veel on minu kogus aga tugevalt esindatud sellised teemad nagu kosmos, laevad, lennukid ja autod. Ning mis seal salata – ka Lenin ja kompartei."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles