Rõuges peeti energiafilmide festivali

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõuge energiafilmide festival, pildil energiaagentuuri ekspert Antti Roose.
Rõuge energiafilmide festival, pildil energiaagentuuri ekspert Antti Roose. Foto: Martin Mark

Rõuge rahvamajas toimus teisipäeva õhtul energiafilmide festival, kus räägiti energiatarbimise harjumustest ja vaadati energiakäitumise teemalisi filme.

Rõuge rahvamajas toimunud kogukonnaseminaril räägiti Eestis ja Lätis läbi viidud kodumajapidamiste energiatarbimise küsitlusest ning seirest.

Energiaagentuuri Tartu regiooni eksperdi Antti Roose sõnul on piirinaabrite energiakäitumine üldjoontes sarnane. "Kuid lätlased tarbivad pisut vähem elektrit ja autokütust," rääkis Roose. Samas said seminarist osalejad teada, et eestlased vahetavad lätlastest usinamalt lambipirne leedideks.

Rõuge energiafilmide festival.
Rõuge energiafilmide festival. Foto: Martin Mark

Rõuge vallavalitsus osales Eesti-Läti koostööprojektis „Energiaarukas kogukond“ tänavu teist korda. Projekti eesmärgiks on juhtida tähelepanu inimeste igapäevasele energiakäitumisele.

Seminaril vaadati kuut sotsiaalset videoklippi, mille sündmuskoht ja osalejad on seotud Rõugega. Filmides osutati läbi huumori puudustele inimeste igapäevases energiakäitumises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles