Riigikogulane tunnustas transpordikeskuse otsust

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu liige Anneli Ott
Riigikogu liige Anneli Ott Foto: Tomi Saluveer/Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu keskerakondlasest liikme Anneli Oti sõnul oli Kagu ühistranspordikeskus Eestis esimene, kes täielikult maakonnasisesele tasuta bussisõidule üle läheb, olles sellega teistele suunanäitaja.

«Majandus- ja taristuminister Kadri Simsoni eelmisel nädalal allkirjastatud määrus andis kohalikele eestvedajatele veelgi rohkem indu juurde. Tänane otsus on vaid selle kinnitus,» sõnas endine Võru linnajuht Ott. Ta lisas, et loodetavasti näevad tasuta bussisõidu kehtestamise vajalikkust ka teised Eesti omavalitsused, sest inimesed vajavad seda.

Oti sõnul on maakonnasisene tasuta ühistransport kohalikele inimestele suurepärane uudis, kuid nüüd on oluline jõuda võimalikult paljude kasutajateni. «Mõistagi jätab nullpilet inimestele kätte lisaraha, mis on Kagu-Eesti palgataset arvestades suur asi. Kuid töö peab jätkuma ning järgmise etapina on vaja üle vaadata maakonna bussiliinid ja neid tihendada, milleks on ka raha ette nähtud.»

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson allkirjastas eelmisel nädalal määruse, mis annab ühistranspordikeskustele otsustusvabaduse, kas juulist jätkatakse praeguse piletisüsteemiga, kehtestatakse sooduspilet või minnakse täielikult üle nullpiletile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles