Video: Valga vald otsib jultunud pakendikonteineri ümbruse prügistajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud nädala alguse paiku toodi Valgas Võru ja Narva tänava nurgal asuvate pakendikonteinerite juurde suur hulk prügi, mis kuidagi pakendikonteinerisse ei sobi. Valga valla keskkonnaspetsialist palus Facebookis abi prügistajate tuvastamiseks.
 

Mainitud tänavanurgal asuvad avalikud konteinerid, mis on mõeldud eelnevalt sorteeritud jäätmetele. Sinisesse käivad paber- ja papp-pakendid ning kollasesse sega-, eelkõige plastpakendid.

Inimesed toovad sinna aga kõikvõimalikku prügi ehitusjäätmetest tuha ja lehtklaasini ning kohati meenutab konteinerite ümbrus prügimäge. Seetõttu tegigi vald üleskutse prügistajate leidmiseks. Teetsmann postitas Facebooki valvekaamera videod, millelt on näha nii päeval kui öösel konteinerite juurde erinevat kola toovaid inimesi. Esialgu neid tuvastatud pole. Mitu korda käib suuremat kodutehnikat toomas üks käruga mees. "Vähemalt kolmel korral, kui toodi külmkappe või kappe, oli toojaks üks ja sama vanem meesterahvas. Oleme saanud vihjeid, kellega võib tegemist olla, aga me ei saa seda kindlalt tõestada, sest video kvaliteet on niivõrd halb. Uurime seda edasi," ütles vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Anni Teetsmann.

Teetsmanni sõnul on tegemist jäätmehoolduseeskirja rikkumisega. "Kui meil õnnestub tõestada, kes see inimene oli, on võimalik teda vastutusele võtta. Eeskirja rikkumise eest võimalik karistada eraisikut rahatrahviga kuni 800 eurot."

Kui keegi tunneb prügistajaid videolt ära, palub Teetsmann endaga ühendust võtta, et oleks võimalik välja selgitada prügistamise asjaolud.

Prügi Valgas Narva ja Võru tänava nurgal
Prügi Valgas Narva ja Võru tänava nurgal Foto: Valga vallavalitsus
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles