Põlva ja Võru õpilasfirmad pürgivad Eesti parimaks

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finalistide seas on ka Võru gümnaasiumi õpilasfirma Chocó La Te, kes müüb šokolaadi valmistamise komplekte.
Finalistide seas on ka Võru gümnaasiumi õpilasfirma Chocó La Te, kes müüb šokolaadi valmistamise komplekte. Foto: Junior Achievement Eesti

Täna valitakse Tartus Eesti Rahva Muuseumis 23. korda Eesti parim õpilasfirma. Võistlusest võtab osa 21 õpilasfirmat üle Eesti. Neljaosalises maratonlahingus selgitavad nad enda seast välja parima, kes läheb Eestit esindama Euroopa õpilasfirmade võistlusele.

Kandidaatide seas on kolm õpilasfirmat Võru gümnaasiumist ja kaks Põlva gümnaasiumist.

Võru koolist on finalistide seas tooršokolaadi valmistamise komplekte tootev Chocó La Te, labürindiga puidust tasakaalulaudu valmistav Labüü ja roonelisi ehk ruudu-joonelisi vihikuid pakkuv Roonik.

Põlva gümnaasiumist jõudsid parimate sekka niisutava rabaveega kauplev RabaVesi ja mee baasil tehtud näomaske pakkuv Skinkaif.

«Parima õpilasfirma valimine on seekord eriti suurejooneline, sest seda saavad kõik huvilised terve päeva jooksul Eesti Rahva Muuseumisse vaatama tulla või jälgida kõike otseülekande vahendusel. Loomulikult saab kohapealt ka ettevõtete tooteid osta,» märkis võistlust korraldava Junior Achievement Eesti direktor Kersti Loor.

Finaal on küllaltki mänguline. «Noortel tuli eelnevalt valmistada ennast tutvustav video, nad peavad demonstreerima oma lavaesinemist, vestlema žüriiga, näitama oma müügioskusi stendivoorus ning vastama intervjuus keerulistele küsimustele,» lisas Loor.

Parima õpilasfirma tiitliga pärjatu sõidab suvel Eestit esindama Serbias toimuvale Euroopa õpilasfirmade võistlusele. Eelmisel aastal osutuks Euroopa parimaks just Eesti õpilasfirma Festera, mis valmistab ainulaadseid prügikaste, mis toodavad toidujääkidest väärtuslikku huumust. Festera on ka täna ERMis kohal, et oma kogemusi jagada.

«Finaal saab igal juhul olema pingeline. Kokku esitas oma tegevusaruande JA Eestile 39 õpilasfirmat, kuid finaali pääses 21. Kahjuks jäi siiski nimekirjast välja ka tugevaid õpilasfirmasid. Toodete, teenuste ja teadmiste tase tõuseb noortel iga aastaga,» rõõmustas Loor.

Võistluspäeva avab Tartu linnapea Urmas Klaas. Lisaks parimale õpilasfirmale selguvad rahva lemmik 2018, aasta ettevõtlusõpetaja, ettevõtlusmentor, vägev vilistlane 2018 ning JA Eesti aasta sõber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles