Valgamaal toodi metsa protestiprügi

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Protestiprügi Valgamaal Tõrva valla Rulli külas
Protestiprügi Valgamaal Tõrva valla Rulli külas Foto: Risto Sepp / RMK

See, et metsa alla prügi kiputakse tassima, pole kahjuks midagi erilist. Eelmisel nädalal toodi aga Valgamaal riigimetsa niinimetatud protestiprügi.

Nimelt oli Tõrva valla Rulli külas metsa alla veetud prahile lisatud silt, millel oli alljärgnev tekst (kirjaviis muutmata):

«RMK-le

Tasuks metsade rüüstamise eest! Meie lastele tühjade raiesmike ja hapnikuvaesema õhu tekitamise eest!

Ikka-ikka raiume eluterve keskkonna nimel metsa! Mis toimub? Koristage nüüd ka see hunnik nagu metsaga tegite!»

Protestiprügil Valgamaal Tõrva valla Rulli külas oli juures selline silt.
Protestiprügil Valgamaal Tõrva valla Rulli külas oli juures selline silt. Foto: Risto Sepp / RMK

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) Valgamaa metsaülem Risto Sepp tunnistas, et avanenud vaatepilt tekitas temas küsimuse: kas kõik prügi metsas on protestiks toodud või on see lihtsalt rumalus.

Sepp meenutas, et RMK töötajad on Valgamaal aastaid koristanud ja on siiani koristamas metsast prügi. Eelmise aasta suuremad kogused olid toonaste valdade viisi alljärgnevad: Karula – 835kg, Puka – 985 kg, Sangaste – 730 kg,Tõlliste – 1040 kg, Õru – 690 kg. «Kokku kogusime 2017. aastal riigimetsast umbes 5000 kilo jäätmeid.»

Ka RMK peametsaülem Andres Sepp nentis kuu aja eest, et Valgamaa torkab oma suuremate prügikogustega Põlva- ja Võrumaa kõrval silma. Siiski jäi mullu Valgamaa riigimetsast kogutud prügihulk pea kolm korda alla sellele prügilasule, mis koristati sealt aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles