Minister Kadri Simson külastas Setomaad

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson ja Setomaa valla esindajad kodurestorani Maagõkõnõ ees.
Kadri Simson ja Setomaa valla esindajad kodurestorani Maagõkõnõ ees. Foto: Kelly Kittus

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson külastas reedel Setomaad. Simsonit võtsid vastu Setomaa vallavanem Raul Kudre, vallavolikogu esimees Rein Järvelill, Setomaa Liidu juhatuse esimees Margus Timmo ja piirivalve esindaja Arvi Suvi.

Simson arutas valla esindajatega valla teedevõrgu parandamise võimalusi, räägiti ühistranspordi tulevikust Setomaa vallas ning taastuvenergia ja ettevõtluse perspektiividest piiriäärsel alal. Kadri Simson lubas jälgida, et piiri väljaehitusega tagataks ka teede olukorra säilitamine.

Minister Podmotsas. Vasakult Margus Timmo, Anneli Ott, Raul Kudre, Kadri, Simson ja Rein Järvelill.
Minister Podmotsas. Vasakult Margus Timmo, Anneli Ott, Raul Kudre, Kadri, Simson ja Rein Järvelill. Foto: Kelly Kittus

Koos valla esindajatega sõideti Setomaa piiriäärsetes külades ringi, et vaadata nii riigi- kui vallateede seisukorda. Ringsõidu ajal tutvuti ka “Noored Setomaale” programmist toetuse saanud noorte peredega ning arutati piiriääres elamise erinevate külgede üle.

Kadri Simson Maagõkõsõ restoranis.
Kadri Simson Maagõkõsõ restoranis. Foto: Kelly Kittus

Seejärel suunduti kodurestorani Maagõkõnõ, et uurida lähemalt, kuidas läheb piiriäärsel ettevõtlusel. Restoranis tutvustati külalistele kohalikke maitseid ja räägiti suveplaanidest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles