Piirialal puhkes põleng

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna mõni minut enne kella poolt kolme pärastlõunal puhkes põleng Lätis Valka linnas sadakonna meetri kaugusel Eesti piirist.

Põlenguala asus raudtee kõrval, mõnekümne meetri kaugusel Luke kalmistuks hüütavast surnuaiast, kuhu on maetud ka Eesti kultuuriloos olulist rolli mänginud Hans Einer ja Jānis Cimze.

Samuti asub vaid mõnesaja meetri kaugusel Valka päästekomando, mistõttu pritsumehed kiiresti kohale jõudsid. Kuna põlengule saadi kiiresti jaole, ei levinud see kuigi kaugele, piirdudes mõnekümneruutmeetrise alaga. Päästjad ei hakanud isegi voolikuid lahti rullima, vaid kustutasid tulekahju põlengualale ämbritega vett vedades.

Päästjad lahkusid sündmuskohalt kell 14.43.

Samas piirkonnas on viimasel ajal kulupõlenguid esinenud pea igal kevadel. Mõnigi kord on põlenguala olnud suurem kui seekord.

Valka päästjatel on täna olnud töine päev. Juba hommikul kella 8 paiku käidi oma redelautoga Eesti kolleege abistamas mahajäetud hoone põlengul Valgas. Seal viibiti pea kella kümneni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles