Riigigümnaasiumite võistlusel pallisid kõige paremini Põlva koolinoored

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese koha võttis endaga kaasa Põlva gümnaasium.
Esimese koha võttis endaga kaasa Põlva gümnaasium. Foto: Egle Kõvask

Valga gümnaasiumi noored korraldasid koostöös kooli töötajatega taas riigigümnaasiumite vahelise jalgpallivõistluse.

Pallimängust võttis osa seitse riigigümnaasiumi kaheteistkümnest: Hiiumaa, Jõgevamaa, Jõhvi, Võru, Põlva ja Valga gümnaasium ning Nõo reaalgümnaasium.

Lõuna-Eesti koolid tõestasid sedapuhku, et siin kandis häid noori mängijaid jagub. Esikoht läks Põlva gümnaasiumile, teine oli Võru gümnaasium.

«Kui eelmisel aastal läheneti mängule humoorikas võtmes ja mängiti võimlemispalliga, siis sel korral pöörati rõhku kvaliteedile ja mängiti tavalise jalgpalliga,» selgitas Valga gümnaasiumi huvijuht Egle Kõvask.

«Meeleolu loomiseks tuli igal koolil ette valmistada hüüdlause, mida platsil hüüda, ning ühine väljanägemine või tegevus, mis järgnes meeskonna löödud väravale. Rõõm oli kuulda ja näha, et koolid olid sellega tegelenud. Valga noorte hüüdlause oli näiteks »Ükskord me võidame niikuinii!«, Hiiumaa gümnaasium aga tantsis värava puhul sõjatantsu,» lisas ta.

Põlva gümnaasiumi õpilase Keitlyn Metsmaa arvates oli väga hea mõte lasta taustamuusikat. «Mulle väga meeldis, et kogu päeva vältel käis muusika, isegi mängude ajal. See oli väga mõnus!» Muu hulgas tõi Metsmaa välja, et selline kokkusaamine oli hea võimalus tutvuda teiste koolide noortega ning saada ülevaade nende tasemest ja võitlushimust. «Korraldajad olid teinud väga hea töö.»

Ka Võru gümnaasiumi õpilane Karl Jörgen Lööper tõdes, et päev oli väga tore. «Õhkkond oli vaba ja pakkus mõnusat pausi koolipäevadest. Seltskond oli lõbus ja ilm soe.»

«Mõte jalgpallivõistluse korraldamiseks sündis eelmise õppeaasta alguses, mil kool oli äsja saanud riigigümnaasiumiks,» selgitas huvijuht Egle Kõvask.

«Tollased korraldajad tõdesid, et kuigi kuulume riigigümnaasiumite võrgustikku, ei olnud meie koolipere kursis teiste koolide tegemiste ja inimestega. Seetõttu leitigi, et hea mõte suhete loomiseks on korraldada midagi ühist. Sport ja võistlusmomendi tekitamine oli noorte arvates see, mis võiks osalejaid meelitada. Nii otsustatigi jalgpalli kasuks,» lisas huvijuht.

Ettevõtmist rahastas hasartmängumaksu nõukogu ning toetasid Valga Sport, FC Valga Warrior, Meelis Kuivits ja jalgpallur Siim Sonne, Valgamaa kutseõppekeskus ja Punase Risti Valgamaa selts.

PAREMUSJÄRJESTUS

1. Põlva gümnaasium

2. Võru gümnaasium

3. Nõo reaalgümnaasium

4. Jõgevamaa gümnaasium

5. Hiiumaa gümnaasium

6. Jõhvi gümnaasium

7. Valga gümnaasium

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles