Põlva pianist võitis üleeuroopalisel konkursil teise koha

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlva muusikakooli klaveriõpilane Lilian Hindrikson võitis oma vanusegrupis teise koha ja laureaaditiitli.
Põlva muusikakooli klaveriõpilane Lilian Hindrikson võitis oma vanusegrupis teise koha ja laureaaditiitli. Foto: Piano Talents for Europe 2018 / Facebook

Slovakkias Dolný Kubínis korraldatud 1. rahvusvahelisel noorte pianistide konkursil «Piano Talents for Europe 2018» võitis Põlva muusikakooli klaveriõpilane Lilian Hindrikson oma vanusegrupis teise koha ja laureaaditiitli.

Kui varem on Dolný Kubínis aastaid korraldatud poogenpillide konkursse, siis nüüd otsustati haaret laiendada ja toetada ka noorte pianistide arengut. Konkursil osalesid noored Poolast, Slovakkiast, Tšehhist, Ukrainast ja Valgevenest. Eestist pakkus ainukesena teistele konkurentsi Hindrikson, andis teada Põlva vallavalitsuse avalike suhete spetsialist Annely Eesmaa.

Kõigil neil oli võimalus mängida uhiuutel Steinway klaveritel, mille koostööpartnerid spetsiaalselt selle võistluse tarbeks kohale tõid.

Võistlejad jagunesid nelja vanusegruppi. Nooruke Põlva interpreet osales neist teises, kus mängisid 11–13aastased pianistid. Kahevoorulise konkursi 1. osas tuli mängida kohustuslikku repertuaari. Teise vooru moodustas vabakava, kus Hindrikson esitas muu hulgas Eesti muusikat: Urmas Sisaski «Hüdra – ajatus» tema «Tähistaeva» tsüklist.

Nii-öelda slaavi koolkonna tehnilisuse ja viimase piirini timmitud täpsuse kõrval eristus noor eestlanna teistest interpreedina, kelle mitmekesine kava võimaldas tuua välja tema erinevad oskused ja muusika põnevad kõlavärvid. Ta pani ennast kuulama.

Konkurss sai teoks 7.–8. mail. Noori kuulas ja hindas rahvusvaheline žürii: Maria Herinzova (Slovakkia); Michel Berky (Slovakkia), Margaryta Golovko (Ukraina), Stefan Wojtas (Poola), Daniel Buranovsky (Slovakkia), Peter Pažicky (Slovakkia).

Lisaks Põlva muusikakoolile õpib Hindrikson  H. Elleri nimelise Tartu muusikakooli tulevikumuusikute arenguprogrammis. Tema õpetajad on Raina Urb ja Kadri Leivategija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles