Tunnustamiseks esitati üle 100 Lõuna-Eesti õpetaja

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu kuulutati aasta klassijuhatajaks Hille-Made Varul Valga gümnaasium
Mullu kuulutati aasta klassijuhatajaks Hille-Made Varul Valga gümnaasium Foto: Erakogu

Kuni 13. maini said kõik soovijad esitada kandidaate haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Haridustöötajate Liidu korraldatavale aasta õpetaja 2018 konkursile. Kokku laekus parimate õpetajate ja haridustöötajate tunnustamiseks 1274 ettepanekut, tunnustatavaid sai esitada kaheteistkümnes kategoorias.

Kõige enam laekus avaldusi Tallinna linnast – kokku 326. Kõige populaarsem oli aasta lasteaiaõpetaja kategooria, kuhu esitati kokku 225 kandidaati.

Võrumaalt esitati kandidaate 46, Põlvamaalt 35 ja Valgamaalt 30.

Aasta õpetaja gala eesmärk on riiklikul tasemel tõsta esile haridustöötajaid ja hariduse toetajaid, kes panustavad noorte heasse käekäiku ning kelle töö pakub teistele eeskuju.

Nüüd alustavadki parimatest parimate väljaselgitamiseks tööd maakondlikud komisjonid ja kõrghariduse komisjon. Seejärel asuvad tööle üleriigiline haridustöötajate tunnustamise komisjon ja riiklike hariduspreemiate komisjon, kuhu kuuluvad haridusega seotud organisatsioonide esindajad.

Lisaks tunnustusele pälvivad laureaadid esmakordselt riikliku hariduspreemia. Elutööpreemia laureaati tänatakse tema töö eest 65 000 euro suuruse preemiaga, aastapreemiate suurus on 10 000 eurot. Vastavalt valitsuse määrusele antakse nüüdsest igal aastal välja üks elutööpreemia ning kuni üheksa aastapreemiat.

Käesoleval aastal määratakse aastapreemiad järgmiste kategooriate laureaatidele: aasta lasteaiaõpetaja, aasta klassiõpetaja, aasta klassijuhataja, aasta põhikooli aineõpetaja, aasta gümnaasiumiõpetaja, aasta kutseõppeasutuse õpetaja, aasta õppejõud, aasta tugispetsialist, aasta õppeasutuse juht. Väiksemate preemiatega tunnustatakse aasta hariduse sõbra ja haridusasutuse aasta teo laureaate.

Auhinnad antakse üle galal «Eestimaa õpib ja tänab», mis toimub 14. oktoobril Estonia kontserdimajas. Sündmusest teeb otseülekande Eesti Televisioon.

Mullu kuulutati riiklikul õpetajate tunnustusgalal aasta klassijuhatajaks Hille-Made Varul Valga gümnaasiumist ja aasta suunajaks sai endine Keeni põhikooli õpetaja Saima Tell.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles