Kanepi vald valiski vapile ja lipule kanepilehe (1)

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanepi valla uus lipp.
Kanepi valla uus lipp. Foto: Kanepi vald

Kanepi volikogu kehtestas tänasel volikogu istungil valla sümboolika – nii vapil kui lipul kujutatakse kanepilehte.

Põlvamaa Kanepi valla vapil kujutatakse rohelisel kilbil hõbedast, seitsme rootsudega lehekesega, kergelt allapoole laieneva varrega kanepilehte. Vapi värvid on tuletatud taime värvist.

Sümbol on Kanepi piirkonda sümboliseerivana kasutusel olnud juba vähemalt 150 aastat, on kirjas volikogu määruse seletuskirjas. Valla teatel käis Kanepi laulu selts oma asutamise aastal 1869 esimesel üldlaulupeol lipuga, millel kujutatud kanepivihku. Kujutist on varasemalt kasutatud Kanepi keskkooli sümboolikana ja Kanepi Jaani koguduse lipul.

Kanepi valla lipu kangas jaguneb kolmeks, ruudukujulisel valgel kesklaiul on rootsudeta roheline kanepileht, äärtes rohelised püstlaiud. Rohelised laiud lipu äärtes sümboliseerivad Kanepi vallaga ühinenud Kõlleste ja Valgjärve valda.

Kanepi valla sümboolikakonkurss kuulutati välja eelmisel aastal. Konkursile laekus 23 tööd. Konkursikomisjon valis välja ja esitas rahva lemmiku valimiseks seitse konkursitööd. Rahvahääletus toimus elektrooniliselt, hääletamistulemuste põhjal eelistati ülekaalukalt vapi kavandit, mis kujutab rohelisel taustal hõbedast kanepilehte.

Enne omavalitsuse lipu või vapi kinnitamist esitatakse lipu või vapi kavand arvamuse saamiseks riigikantseleile. Nii tehti ka Kanepi valla sümboolikaga. Ekspertkomisjoni kinnitusel vastavad kavandid heraldikanõuetele.

Kanepi valla uus vapp
Kanepi valla uus vapp Foto: Kanepi vald
Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles