Contra tutvustab omanimelist kama

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contrakama
Contrakama Foto: Urvaste Külade Selts

Sel reedel kell 16--19 saab Tartu Lõunakeskuse Taluturul maitsta Contrakama, mida esitleb luuletaja ise koos lõõtsamängijast poja Herbertiga.

Contrakama eripäraks on halli herne kasutamine kama koostises. Samamoodi nagu Contra toob Läti kirjandust eestlasteni, tutvustab ta nüüd ka lätlaste toiduainet, ilma milleta nemad oma toidulauda ette ei kujuta.

Hallid herned on maitselt tavalistest põldhernestest mahedamad ja marmormustrilise koorega, mis värvilt on pigem pruunikas kui hall.

Lisaks Tartu ja Pärnu taluturule saab Contrakama osta Võrus Maksimarketist ning Võrumaa ja Nöörimaa toidukeskusest, samuti Loona talu kaubaringilt ning mõnest Biomarketist.  Järgmisel nädalal jõuab Contrakama Tallinna kaubamaja Toidumaailma ja Rimi Talu Toidab kauplustesse.

Kama valmistaja on Urvaste Külade Selts, kelle jaoks Contrakama on juba viies kamatoode. Varasemast on valikus Urvaste kama ning rukki- kaera- ja tatrakama. Kama valmistamine on ajamahukas käsitöö, sest urvastelaste kamaviljad on enne röstimist kupatatud ja ahjus kuivatatud, et see õige maitse paremini esile tuleks. Selts kasutab ainult tunnustatud mahetaludes kasvanud tera- ja kaunvilja ning kõik varasemad kamad kannavad võrumaise päritolu märki „Uma Mekk“.

Majandustegevus aitab seltsil täita põhikirjalisi eesmärke, milleks on kogukonna koondamine, rahvakultuuri, käsitöö ja kokakunsti edendamine. Selts tegeleb ka Urvaste ajaloo talletamisega ning korraldab kihelkonna tähtsündmusi nagu ümber Uhtjärve jooks ja Urbanipäeva laat, mis tänavu toimub 26. mail.

Contra ehk Margus Konnula on sündinud Urvastes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles