Projekteerijana esinenud mees läks kohtu alla

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhtumit arutati täna Tartu maakohtu Valga kohtumajas.
Juhtumit arutati täna Tartu maakohtu Valga kohtumajas. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Valgas läks kohtu alla mees, kes süüdistuse järgi esitles end projekteerijana, kuigi vastavat haridust tal polnud. Vallavalitsused said üle 1000 euro eest poolikud ja kõlbmatud projektid.

30aastane varem kelmuste eest kriminaalkorras karistatud Martti pakkus projekteerimisteenust, kuid Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi polnud tal projekteerimise alast kõrgharidust ega projektide allkirjastamise õigust.

2015. aasta jaanuaris lõi ta internetiportaalis ebaõige ettekujutuse endast kui projekteerimisõigust ja pädevust omavast isikust. Selle tulemusel maksis kannatanu talle 1600 eurot. Kokku lepitud projekte Martti aga täies mahus ei koostanud ja osaliselt koostatud ehitusprojektid ei vastanud majandus- ja taristuministri määrusele „Nõuded ehitusprojektile“ ning osutusid Põlva vallavalitsuses kõlbmatuteks.

Samuti lõi Martti 2016. aasta veebruaris internetiportaalis teadvalt ebaõige ettekujutuse oma ettevõttest ja endast kui projekteerimisõigust ning pädevust omavast isikust. Selle tulemusel maksis teine kannatanu Martti edastatud arvete alusel 1440 eurot. Tasutud summade eest sai kannatanu tööde teostamiseks kõlbmatu projekti, mis samuti ei vastanud määrusele „Nõuded ehitusprojektile“ ning Tabivere vallavalitsus seda ei aktsepteerinud.

Prokuratuur leiab, et Martti pani toime korduva kelmuse avalikkuse poole pöördumisega ehk ajakirjandust või internetilehekülge kasutades.

Sel teisipäeval, 15. mail toimus Valga kohtumajas juhtumi osas eelistung. Järgmine istung on planeeritud 23. maile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles