Suitsiidide ennetamiseks mõeldud film ootab lisarahastust

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Depressiooni ja suitsiidi ennetamise projektide hulgas valmib 2018. aasta lõpus päevakajaline lühimängufilm "Väljapääs".
Depressiooni ja suitsiidi ennetamise projektide hulgas valmib 2018. aasta lõpus päevakajaline lühimängufilm "Väljapääs". Foto: Erakogu

Depressiooni ja suitsiidi ennetamise projektide hulgas valmib 2018. aasta lõpus päevakajaline lühimängufilm "Väljapääs". Rahanappuse tõttu on aga üks kolmandik filmist veel filmimata ning tegijad otsivad toetajaid Hooandja platvormi kaudu.

Neljapäeva pärastlõunaks oli filmitegijatel hooandjas kogutud 725 eurot loodetud 2100 eurost.

Filmis läheb 27aastane Villem pärast suhtest lahkumist enesehävituslikule teele, mis tõmbab kaasa kõik ümberolijad. Noormees kutsub teekonnale oma sõbra Aaroldi (29). Villemi teadmata on Aarold äsja vabastatud psühhiaatriakliinikust, kuid oma muredest hoolimata soovib oma sõpra aidata.

Õhtu jooksul satuvad noormehed eakate maleõhtule, mis toimub vana mõisa ballisaalis. Villemit kõnetab vanem härra, kellega vesteldes mõistab Villem, et tema sõber Aarold võitleb probleemiga, mis langetab tema mure "pseudoprobleemi" tasemele.

Filmiprojekt sai alguse antud aasta hakul kuueliikmelisest meeskonnast ja praeguseks hetkeks on liikmete arv neljakordistunud.

Aprillis toimus esimene seitsmepäevane võtteperiood. Ressursside nappuse tõttu on aga üks kolmandik filmist veel filmimata.

Režissöör Rauno Polman on pärit Võrumaalt Rõuge Vallast Tiidu talust. Oma haridusteed alustas ta Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia teatrikunsti osakonnast Kalju Komissarovi juhtimisel.

Filmi peaosades noored tele- ja teatrinäod, näitlejatudengid Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemiast: Kristjan Poom, Stefan Hein ja Henessi Schmidt ühes oma ala professionaali Volli Käroga. Tootjateks on Balti filmi- ja meediakooli filmiloojad.

Poom, Hein ja Schmidt lõpetavad järgneval aastal TÜVKA teatrikunsti 12. lennu.

Filmimeeskonna “Väljapääs” meeskond kutsub inimesi projektiga liituma:

https://www.hooandja.ee/projekt/luhimangufilm-valjapaas

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles