Valgamaa mündiaarde leidja saab riigilt ligi 15 000 eurot

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli arheoloogia vanemteadur Andres Tvauri Valgamaalt leitud aaret uudistamas.
Tartu ülikooli arheoloogia vanemteadur Andres Tvauri Valgamaalt leitud aaret uudistamas. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Valitsus otsustas eraldada ligi 21 000 eurot kultuuriväärtusega leiu avastajatele leiuautasude väljamaksmiseks. Sellest summast suurem osa ehk 14 830 eurot on ette nähtud Valgamaalt välja tulnud niinimetatud Pugritsa III mündiaare leidjale.

Valitsus otsustas neljapäevasel istungil eraldada valitsuse reservist kokku 20 790 eurot kultuuriväärtusega leiu avastajatele leiuautasu väljamaksmiseks, muinsuskaitseamet on otsustanud määrata leiuautasu 22 leidjale, edastas valitsuse pressiesindaja.

Sellest summast suurem osa ehk 14 830 eurot on ette nähtud Valgamaalt välja tulnud niinimetatud Pugritsa III mündiaare leidjale. Aare avastati kahe aasta eest ning see koosneb 5007 mündist.

1500 euro suurune leiuautasu makstakse Ida-Virumaalt Puru külas välja tulnud niinimetatud hansakausside leidjale.

Muinsuskaitseameti käesoleva aasta eelarves on leiuautasude maksmiseks ette nähtud 3500 eurot, millest on praeguseks välja maksnud 3160 eurot ning planeeritud on veel välja maksta 340 eurot.

Tartu Postimees kirjutas kaks aastat tagasi, et aarde leidsid Valgamaalt kolm otsingu-koduloo klubi Kamerad harrastusdetektoristi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles