Ebatäpsed andmed võivad jätta toetuseta

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimase aasta jooksul on 
õiguskantsler Ülle Madise poole pöördunud üle 20 inimese, kes jäänud ilma üksi elava pensionäri toetusest.
Viimase aasta jooksul on õiguskantsler Ülle Madise poole pöördunud üle 20 inimese, kes jäänud ilma üksi elava pensionäri toetusest. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Õiguskantsler pöördus omavalitsuste juhtide poole seoses probleemiga, mis ilmnenud üksi elava pensionäri toetuse maksmisega.

Viimase aasta jooksul on õiguskantsleri poole pöördunud üle 20 inimese, kes jäänud toetuseta. Põhjus on sageli olnud ebatäpsetes aadressiandmetes. Võib pidada tõenäoliseks, et samal põhjusel toetuseta jäänute arv on oluliselt suurem.

Mainitud toetuse saamiseks peab pensionär elama üksi ning seda peavad kajastama rahvastikuregistri andmed. Elukohaandmete korrektsus registris sõltub muu hulgas aadressiandmete määramise tavast kohalikus omavalitsuses. Paraku tõlgendavad valla- või linnavalitsused ruumiandmete seadust erinevalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles