Ravitseja: must maagia toob hullumaja ja surma (2)

Sten Sang
, sten.sang@lounapostimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervendajana tegutsev Andres Saks ütles, et tema poole pöörduvad kõige sagedamini kõrgvererõhutõve ja vähkkasvajate all kannatajad.
Tervendajana tegutsev Andres Saks ütles, et tema poole pöörduvad kõige sagedamini kõrgvererõhutõve ja vähkkasvajate all kannatajad. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Paarkümmend aastat vaimumaailma saladustesse pühendunud Andres Saks aitab Võru ja Valga haigeid taas elule. Nõudlus tervendajamehe järele on suur ja mahehäälse härra telefon heliseb vahetpidamata.

Kohtun tagasihoidliku mehega mai alguspäevil. Kolleegide hilisemast tagasisidest saan teada, et neile oli tervendaja veidikene kurja mulje jätnud. Minuga tšakrate avaja kuri olla ei taha ning annab teada: aura mu pea kohal on sel päeval rohelist värvi. «Näen palju mõttetööd ja ratsionaalsust. Aura muutub tumehalliks ja pruuniks enne keha haigestumist,» räägib ta tasasel häälel, veidi s-tähte susistades.

Saks liigitab end pigem valgeks maagiks, kuid on kursis ka tumedamat sorti energiaga. Üllatuslikult selgub tema jutust, et Eestis leidub needmist ja voodoo’d harrastavaid grupeeringuid. Teadjamees nimetab seda tegevust ohtlikuks, sest tihti vabastatakse taltsutamatu jõud, mis röövib mõistuse või lausa inimelu. Enamik neist paganlikest rituaalidest viiakse läbi peeglit kasutades.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles