Turniirist võttis osa rekordarv maletajaid

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Ehlvest
Jaan Ehlvest Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Põlva kultuurikeskuses sai 12. mail teoks järjekordne maleturniir ASi Värska Vesi auhindadele. Osalejaid oli tulnud Narvast, Tallinnast ja mujalt üle Eesti, aga ka Lätist – kokku 54 maletajat. Peale nende osales neli suurmeistrit Eestist: Jaan Ehlvest, Meelis Kanep, Aleksander Volodin ja Igor Svõrjov. Lisaks neile oli võistlemas malesuurmeister Nikita Meškovs Lätist.

Seekordse turniiri otsustavad sündmused toimusid juba 4.—6. voorus, kus loosi tahtel kohtusid eeldatavad liidrid omavahel. 4. vooru keskses kohtumises viigistas Nikita Meškovs Meelis Kanepiga ning viiendas voorus Jaan Ehlvestiga. Kuna rohkem Läti suurmeister punkte ei loovutanud, saavutaski ta kokkuvõttes esikoha Jaan Ehlvesti ees.

Paremuse määras koefitsientide süsteem. Kolmanda koha pälvis varasematel aastatel kolm korda Põlva kiirturniiri võitnud suurmeister Meelis Kanep Võru maleklubist. Neljandaks jäi suurmeister Igor Svõrjov ja viiendaks Pavel Vorobjov Tartust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles