Parimad noored aednikud sirguvad Räpina aianduskoolist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türi lillelaadal selgub Eesti parim noor aednik.
Türi lillelaadal selgub Eesti parim noor aednik. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Türi lillelaadal peetud kutsemeistrivõistlusel selgusid reedel parimad noored aednikud - esikoha ja noore aedniku tiitli pälvis Jaano Oras, teise koha saavutas Paula Lenk ning kolmandale kohale tuli Jegor Dejev, kõik noored olid Räpina aianduskoolist.

Võistluse ühe eestvedaja, Räpina aianduskooli puuviljanduse õpetaja Liisi Kondi sõnul läksid võistlused hästi ning osalejaid oli põnev jälgida. „Sel aastal võttis võistlusest osa ka mitu välismaalast ning huvitav oli võrrelda Eesti taset. Hea meel on tõdeda, et meie noored olid väga tublid,“ tundus Kont uhkust ning tõi välja võistlejate päeva suurima katsumuse.

„Kuigi päev sujus üldiselt hästi, oli võistlejate jaoks vast kõige suuremaks väljakutseks just viimane võistlusülesanne - kasvukoha ettevalmistamine ja taimede istutamine. Selles ülesandes olid nii meie kui ka välisvõistlejad segavõistkondadesse paigutatud, kus omavaheliseks keeleks oli inglise keel ning olukorrale pakkus veelgi pinevust tugev vihmasadu.“

SA Innove hariduse agentuuri juhataja Tanel Oppi sõnul on sellise kutsevõistluse eesmärgiks suurendada aedniku eriala populaarsust, ühtlustada kutseõppe taset haridusasutustes, vahetada kogemusi ning innustada õppureid ja koole saavutama paremaid õpitulemusi.

Parima noore aedniku tiitlit püüdsin lisaks Räpina aianduskooli ja Tallinna Kopli Ametikooli noortele ka mitmed välisvõistlejad Hispaaniast, Ungarist, Serbiast ja Rumeeniast.

Noore aedniku võistlusel tuli osalejatel tunda taimede liike ja teada nende ladinakeelseid nimesid ning olla osav ka pookimises ja taimede istutamises. Mõõtu võeti taimekahjustuste kindlaks tegemises ja vajaliku tõrjevahendi valimises ning abivahendeid kasutamata tuli välja mõõta ka aianöör ning määrata etteantud viljade kaal.

Noore aedniku võistlust korraldasid sihtasutus Innove ja Räpina aianduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles