Oodatud on kandidaadid aasta õppija tiitlile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullune aasta õppija Tarmo Tuuling.
Mullune aasta õppija Tarmo Tuuling. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Haridus- ja teadusministeerium kutsub tunnustama täiskasvanud õppijaid, täiskasvanute koolitajaid, õpitegusid, koolitussõbralikke organisatsioone, omavalitsusi ja raamatukogusid. Kandidaate on kõigil võimalik esitada 31. maini.

Konkurssi korraldava Eesti Täiskasvanute Koolitajate Assotsiatsiooni Andras koordinaator Monica Marfeldt märkis, et täiskasvanuna uuesti õppima asumine nõuab sisemist motivatsiooni, enesekindlust ning igapäevaelu kõrvalt on see suur väljakutse. “Meie ümber on inimesi, kes leiavad jõu ning aja, et erinevate takistuste kiuste uuesti õpinguid alustada,” ütles Marfeldt. “Ootame kõiki inimesi esitama aasta õppija kandidaadiks neid, kes on jätkanud täiskasvanuna katkenud haridusteed, osalenud täienduskursustel või omandanud uue eriala.”

Tanel Padar kutsub üles tunnustama, öeldes, et hindab nüüd veel rohkem neid inimesi, kes on õpingud taas ette võtnud. “See nõuab eneseületust, kuid annab hiljem elus oluliselt suurema valiku- ja tegutsemisvabaduse. Mäletan selgelt, kui raske oli alguses õppida uuesti õppima ja kui loomulik see nüüd tundub. Täna on õppimine minu jaoks kui uus meelelahutus,” sõnas Padar.

Mullu pärjati aasta õppija tiitliga Tarmo Tuuling, kes omandas keskhariduse Pärnu Täiskasvanute Gümnaasiumis. Tõuke haridustee jätkamiseks andis poja sünd. “Isaks saades sain aru, et olen  suur eeskuju oma lastele ning mul poleks mingit moraalset õigust nendelt nõuda koolis käimist, kui ma ise seda teinud pole,” põhjendas Tuuling.

Aasta õppija kandidaate saab esitada 31. maini 2018 veebilehel www.jällekooli.ee, täites seal vormi.

Žürii valib esitatud kandidaatide seast välja 16, kes pääsevad rahvahääletusele. Kõik inimesed saavad septembris anda hääle oma lemmiku poolt.

Lisaks aasta õppija kandidaatidele kutsume üles märkama ja tunnustama ka täiskasvanute koolitajaid, õppijasõbralikke tööandjaid ja õpitegusid. Kõigi kategooriate kandidaate saab esitada lehel www.andras.ee.

Aasta õppija, rahvalemmiku ja teiste tiitlite võitjad kuulutatakse välja 19. oktoobril täiskasvanud õppija nädala avaüritusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles