Intsikurmus astub publiku ette ligi 3000 tantsijat

LEPM
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peo lavastaja ja idee autor on Põlvamaalt Kanepist pärit koreograaf ja Meie Stuudio tantsukooli juht Andre Laine.
Peo lavastaja ja idee autor on Põlvamaalt Kanepist pärit koreograaf ja Meie Stuudio tantsukooli juht Andre Laine. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Põlva Intsikurmus peetakse 27. mail Kagu-Eesti tantsupidu «Kuula!». Peole on oodata ligi 3000 tantsijat. Särtsakust ja nooruslikkust lisavad professionaalsed liigijuhid, kes suures osas on Põlva- ja Võrumaalt pärit noored andekad koreograafid.

Kagu-Eesti peo puhul on tegemist kummardusega kodukohale ja rahvatantsule. Peo lavastaja ja idee autor Andre Laine on ise Põlvamaalt Kanepist pärit koreograaf ja Meie Stuudio tantsukooli juht. Tema rahvatantsuarmastus on saanud alguse Kagu Kabujalakõsõ tantsurühmast. Kodukoha patrioodina soovib ta näidata, kui mitmekesine, rikkalikke võimalusi pakkuv ja elamusterohke on elu Kagu-Eesti väikelinnades ja alevikes.

Pidu toob vaatajate ette tervikliku kunstilise lavastuse, milles osalevad tuhanded rahvatantsijad. Sõnum kutsub üles inimesi üksteist rohkem märkama ja kuulama ning tähele panema helisid ja ka vaikust sõnade vahel. Suur osa tantsudest on uuslooming, mis loodud just selle peo teema ja sisu väljendamiseks.

Kagu-Eesti tantsupeol osalevad eri vanuses tantsrühmad Põlva, Võru, Valga ja Tartu maakonnast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles