Isade Foorum otsib aktiivseid suurperede isasid

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Taro
Igor Taro Foto: Arvo Meeks / LEPM

Suurperede isad lõid Isade Foorumi, et leida võimalused, kuidas üha rohkemates Eesti peredes kasvaks vähemalt neli last.

Algatusgrupp alustas Isade Foorumi kokkupanekut tänavu jaanuaris. «Idee tekkis meil algatusgrupi inimestega eri seltskondades arutledes, miks on asjad sedasi, et nii-öelda tavaline pere on isa, ema ja üks-kaks last,» ütles üks eestvedajatest, Setomaa vallas Laossina külas elav Igor Taro. «Isegi perepiletid on paljudes ettevõtetes sätitud kahe täiskasvanu ja kuni kahe lapse jaoks. Miks mitte kolm-neli või enam last?»

Kõigil algatusgrupis olijatel on vähemalt neli last. Neid isasid on ühendanud arusaamine, et põhiseaduse preambulis sätestatud Eesti riigi peaeesmärk – Eesti riigi ja rahva edasikestmine – on võimalik tagada niisuguses olukorras, kus sünnib rohkem lapsi, rääkis Taro. «Ilmselgelt ei saa kedagi sunniga sünnitama panna. Meie eesmärk on leida Eestis need sotsiaalmajanduslikud tõkked, mis takistavad eestlastel saada niipalju lapsi, kui nad tegelikult soovivad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles