Haanjas pannakse punkt noorte ohutusprogrammile

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suuskadel vettehüpe.
Suuskadel vettehüpe. Foto: rahinge.ee

Haanja puhke- ja spordikeskuses saavad neljapäeval kokku Võrumaa kuuendate klasside õpilased, et võtta lõpuüritusega kokku kogu aasta väldanud ohutusprogramm "Kaitse end ja aita teist."

Koolitusprogrammi eesmärk oli anda 6. klasside õpilastele põhikooli riikliku õppekava läbiva teema „Tervis ja ohutus“ alusel eluks vajalikke ohutusalaseid teadmisi ja oskusi liiklus-, tule- ja veeohu ning teiste keskkonnast tulenevate ohtude puhuks. Koolitusprogrammi läbinud laps teab, kuidas ohte ennetada ja oskab ohuolukorras tegutseda.

„KEAT programmis osalemist soovitan ma kõikidele koolide, see on väga põnev ning annab oskused eriolukordades käituda, ennast kaitsta ja vajadusel ka teisi abistada,“ sõnas arenduskeskuse rahvatervise ja turvalisuse spetsialist Tiina Jaanimägi

Lõpuüritusel läbivad kõik lapsed tegevuspunktid, milles tuleb täita erinevaid ülesandeid. Tegevuspunkte sisustavad ohutusteemade eestvedajad erinevatest asutustest: Päästeamet, Suhka vabatahtlik päästekomando, Lõuna-Eesti pommigrupp, maanteeamet, PPA, Eesti Punane Rist, Kaitseliit, häirekeskus, Elektrilevi, OLE (Raudteeohutus), Võru Noortekeskus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles