Lisaraha Valga sünnitusosakonda ei päästnud (1)

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige ja Valga haigla nõukogu esimees Mart 
Einasto ütles, et hoolimata valitsuse valmidusest eraldada haiglale lisaraha, ei saa sünnitusosakonda lahti jätta. Nõukogu ei tohi tema sõnul heaks kiita üle 24tunniseid valveid.
Tartu Ülikooli kliinikumi juhatuse liige ja Valga haigla nõukogu esimees Mart Einasto ütles, et hoolimata valitsuse valmidusest eraldada haiglale lisaraha, ei saa sünnitusosakonda lahti jätta. Nõukogu ei tohi tema sõnul heaks kiita üle 24tunniseid valveid. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Erinevalt Põlvast jäi Valga haigla nõukogu seisukohale, et sünnitusosakond suletakse 1. juulist. Nõukogu esimehe Mart Einasto sõnul on osakonna valved kokku klapitatud liiga pikkade vahetustega, mille jätkumist ei saa lubada.

Kuigi valitsus oli lisarahaga andnud lootust Kagu-Eesti sünnitusosakondade lahtijäämisele, otsustas Valga haigla nõukogu esmaspäeval, et sulgemisplaan jääb jõusse. Valitsuselt taotletakse küll 100 000 eurot, kuid see jääks senise kahjumi katmiseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles