Piiriületajatelt konfiskeeriti külmrelvad

Lõuna-Eesti Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nuga. Foto on illustratiivne.
Nuga. Foto on illustratiivne. Foto: Martin Ilustrumm

Kolmapäeval, 23. mail kella 13.25 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot Volvo, mille kindalaekast avastati tsiviilkäibes keelatud külmrelv. Autot juhtinud Eesti kodaniku suhtes alustati menetlust.

Tund hiljem kontrolliti piiripunkti saabunud sõidukit Hyundai, mida juhtis Venemaa kodanik. Ka selle masina kindalaekast avastati Eestis keelatud külmrelv ning juhi suhtes alustati menetlust.

23. mail kella 10 ajal kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõiduautot BMW ning avastasid, et sõiduki seisupidur ja pidurituli ei tööta. Kuna juht ei suutnud kohapeal viga kõrvaldada, tõkestati sõiduki sisenemine Eestisse ning juht ühes tehniliselt mittekorras masinaga suunati tagasi Venemaale.

Samal päeval kella 16.50 paiku kontrollisid piirivalvurid Luhamaa piiripunktis sõidukit Citroen, mida juhtis Iisraeli kodanik. Piirivalvurid selgitasid, et mehel puudub seaduslik alus Eestisse sisenemiseks, sest ta on 180-päevase perioodi jooksul juba 90 päeva Schengeni liikmesriikide territooriumil viibinud. Mehele koostati sisenemiskeeld ning ta suunati tagasi Venemaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles