Intervjuu: Rumal inimene ei tasu olla (1)

Arved Breidaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poliitikat veel vaid Tartu volikogus tegev Ene Ergma kehtestaks Riigikogu kandidaatidele 40 aasta vanusekünnise, et riiki pääseksid juhtima vaid elukogenud inimesed.
Poliitikat veel vaid Tartu volikogus tegev Ene Ergma kehtestaks Riigikogu kandidaatidele 40 aasta vanusekünnise, et riiki pääseksid juhtima vaid elukogenud inimesed. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Astrofüüsik ja poliitik Ene Ergma (74) usub, et kosmost uurides saab inimkond küll targemaks, kuid kõikehõlmav tõde jääb tähtede seast leidmata. Maapealsetes asjades soovitab Riigikogu endine spiiker poliitikasse tulijatel enne midagi ära teha ja alles siis kireda.

Millal sõidab esimene Eesti astronaut orbiidile?

Selleks läheb veel aega. Me ei ole veel mehitatud kosmoselendude programmis, sest oleme natuke vaesed. Aga olen veendunud, et kui meie noored on edukad ja aktiivsed, võivad nad sattuda rikkamate riikide astronautide hulka.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles