«Maksud Lätti» korraldajad valmistuvad Eesti taassünnipäeval uueks protestiaktsiooniks

Tomi Saluveer
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Maksud Lätti» kampaania saab järje. Kui 24. veebruaril oli protestijate fookus alkoholi kõrgetel aktsiisimääradel, siis augustis plaanitakse pigem pereüritust. Inimesi liidavad ka seekord valitsusevastane protestivaim ja pikad autokolonnid.
«Maksud Lätti» kampaania saab järje. Kui 24. veebruaril oli protestijate fookus alkoholi kõrgetel aktsiisimääradel, siis augustis plaanitakse pigem pereüritust. Inimesi liidavad ka seekord valitsusevastane protestivaim ja pikad autokolonnid. Foto: Tomi Saluveer / Lõuna-Eesti Postimees

Lõuna-Eestis tuhandeid autosid koondanud protestikolonni korraldajad valmistuvad uueks aktsiooniks. Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil on plaanis jälle ühissõiduks kokku tulla, et protestida valitsuse halbade otsuste vastu.

«Korraldame protesti keset Eestit ning plaanime seda teha suurelt ja võimsalt,» rääkis Eesti 100. sünnipäeval alkoholi liigsuure aktsiisi vastast protestiaktsiooni juhtinud Taavi Leppik. «Ka maksude teema jääb, samas väljendame rahulolematust valitsuse tegevusega kõige laiemas mõttes. Alkoholiaktsiisi teema ei ole seekord peamine, plaanime seda pigem pereüritusena.»

Läti-suunaline sündmus leiab aset ka jaanilaupäeval. Saades innustust veebruarikuisest üritusest «Maksud sõidavad Lätti», korraldab Läti firma SIA Producents koostöös Valka kihelkonnaduuma ja Valga vallavalitsusega Valka laululaval eestlastele suunatud suure jaanipeo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles